English | Nederlands | Español
 

Autumn 2018: what's up?Najaarscollecte voor het Centre Mennonite de Paris

Klik hier voor de  Complete collectebrief

Ruim vijftig jaar geleden slaan Amerikaanse doopsgezinden hun tenten op in Parijs. Zij beginnen een zendingspost in de vorm van een centrum voor opvang en scholing. In de 70-er jaren verlegt het Centrum de aandacht naar studie en uitleg van doopsgezind denken en doen. Midden in het seculiere Parijs ontstaat een gastvrij  centrum dat op innemende wijze onderwijst en voorleeft: het levenswerk van  het echtpaar Janie en Neil Blough. Het centrum herbergt een uitgebreide bibliotheek en wordt een spil in de wereldwijde... Lees meerMateriaal voor Voorgaan en Preken

Iets over preken, Yko van der Goot

Bijbeluitleg, Afke Maas-Smilde

Liturgiek, Machteld van Woerden

Hymnologie, Machteld van Woerden

Bidden, Yko van der... Lees meerSteun aan Doopsgezinde Broederschap Tanzania

Als vervolg op de Wereldzendingsconferentie eerder jaar start DZ met steun aan de doopsgezinde broederschap in Tanzania.

De broederschap in Tanzania groeit. Er is daarom een grote behoefte aan kader met een goede opleiding. Een gemotiveerde broeder uit Tanzania volgde enkele jaren geleden al succesvol de driemaandelijkse cursus ‘Bridging Gaps’ aan de VU. Nu start hij met het masterprogramma ‘Peace, Trauma, Religion’. De Doopsgezinde Zending stelt zich garant voor de kosten van zijn studie. 

In Tanzania zelf zijn er tal van regio’s waar... Lees meer